Călătoria Ta Către Trainer

În viață sunt mulți oameni care își stabilesc un plan de creștere, o calatorie de dezvoltare personală și avanseaza, pas cu pas, zi de zi, actiune cu actiune si esec cu esec in directia visului lor. Si acesti oameni privesc aceasta calatorie de o viata ca si o misiune personala, pentru ca acesta este scopul lor la inceput: sa isi atinga potentialul maxima in ceea ce ei sunt buni.

Pe masura ce ei inainteaza si cresc, realizeaza ca pentru a isi atinge scopul au nevoie si de alti oameni in jurul lor, oameni care sa ii ghideze si de la care sa invete, mai ales ce sa facă si cum sa facă. Si da, bineinteles, în viata intâlnesti si oameni de la care poti sa inveti doar cum sa nu faci, acestea fiind lectii la fel de puternice, pentru ca astfel eviti sa repeti greselile pe care altii le-au facut. 

Si, la un moment dat, tu ajungi sa constientizezi ca, asa cum tu ai fost atras la inceput de oamenii care erau deja acolo unde tu vroiai sa ajungi sau de oamenii care erau deja destul de avansati in calatoria lor, tu ai inceput sa atragi oameni care isi doreau sa invete de la tine si din experienta ta, pentru ei au observat la tine ca tu esti un om cu o misiune, un om care actioneaza intentionat in fiecare zi, in directia propriului vis.

Si atunci, tu esti in punctul in care tu realizezi ca scopul tau, de a iti atinge potentialul tau maxim, este in faza in care poate sa crească. Tu ajungi să conștientizezi ca, pe drumul catre către visul tau, tu poti să ajuti si alți oameni să crească și să iși îndeplinească propriul lor vis.

Și asta inseamnă un singur lucru – dacă până acum, tu ai acționat din instinct sau ai avut un avânt puternic și ai făcut, ai ajuns la momentul in care este necesar să începi sa îi inveti și pe alți oameni cum ai facut tu. Si cheia este sa te aiguri ca tu vorbesti pe limba lor, ca tu folosesti cuvinte si expresii pe care acesti oameni sa le inteleaga pentru a putea sa le puna in practica.

Și uite așa, pas cu pas, tu ai început să ai și o carieră de trainer. Și atunci este necesar sa eviți cele mai des întâlnite greșeli pe care le fac trainerii și să te aiguri că faci acei pași necesari care să te ajute să devii un trainer de succes.

Greșeli standard din training

1. Lipsa de pregatire. Informațiile puse la gramadă, într-o prezentare, nu au nici un sens, și arată total neprofesionist, și mai ales, sunt greu de inteles, si greu de aplicat. 

2. Furnizarea de training general. Trăim într-o lume dinamică, o lume care se schimbă cu o viteză din ce în ce mai mare, și de aceea, “reteta standard” nu funcționează. Este necesar să înțelegi nevoile clienților tăi și să le oferi exact ce au nevoie pentru a crește și nu crezi tu că au nevoie.

3. Sa te focalizezi exclusiv doar pe a vorbi. Trainingurile în care conversația este uni-directională, doar din direcția trainerului, sunt plictisitoare și fără folos. Este necesar să îi implici pe oameni să participe la discuții și să interacționeze între ei și cu tine

4. Lipsa de follow up. Trainingul nu este un exercițiu care se face doar o dată. Ce se invată în training trebuie să se pună în aplicare imediat, pentru a se asigura că informația primită este folosită, și nu doar depozitată, undeva în memorie.

Ține minte, pentru tine a fost și este o călătorie de o viață, și asta este exact ce este necesar să creezi și pentru oamenii pe care tu îi poți influența și ajuta ca să crească. Una dintre cele mai de impact metode de training este sa faci trainingul să fie interactiv și experiențial.

Spor la actiune!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Mai multe articole de explorat

Scroll to Top